CJRAE NEAMȚ

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț


   

        În perioada 02.12 - 06.12.2019, în Oslo, Norvegia, a avut loc mobilitatea de învățare în cadrul proiectului “Promoting Inclusion and Education for Democracy”, nr. de referință 2018-EY-PMIP-R2-003, aprobat pentru finanțare în cadrul Mecanismului Financiar Spațiul Economic European 2014 - 2021.

     Scopul proiectului a fost acela de a declanșa schimbări în unitățile de învățământ.


     Obiectivele proiectului :

       O1 - Îmbunătățirea în urmatorii 2 ani a competențelor de consiliere psihopedagogică a unui număr de 65 de cadre didactice din instituție prin utilizarea de strategii diferențiate, centrate pe elevi, pentru a asigura șanse egale și servicii specializate de calitatea elevilor din județul Neamt. selecție

      O2 - Creșterea capacității instuționale în rezolvarea cu peste 50% a problemelor existente în școli până la finalul anului școlar 2019 - 2020.

      O3 - Dezvoltarea dimensiunii europene a instituției prin aplicarea practicilor noi învățate în 65 de unități de învățământ din județ.


     La această mobilitate au participat un consilier școlar și un logoped din partea CJRAE Neamț, 4 reprezentați ai inspectoratului școlar Covasna, un metodist CCD Ialomița, 4 reprezentanți ai CCD Iași și un inspector școlar al județului Iași.


      Numele organizației : Newschool AS,c/o Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo, Norway 

      Persoană de contact : Mihaela Tăbăcaru


      Cursul de formare de tip TOT (Trainer of Trainers) denumit „Teacher as a change agent ” și-a propus ca obiective :

  • Exersarea competențelor necesare pentru a susține implementarea practicilor inovatoare în instituțiile proprii, prin construirea unei „echipe de schimbare”.
  • Exersarea abilităților de facilitare și învățarea în echipă, prin transformarea în agenți ai schimbării într-un sistem de învățământ centrat pe elev .  
  • Folosirea unor instrumente și metodologii pentru a crea proiecte interdisciplinare.


    Locația pentru desfășurarea cursului a fost sediul NewSchool, Oslo SoCentral, Øvre Slottsgate 3 , cu o vizită la Vøyenenga School.   

 

       În cele patru zile de curs structurat și o zi observare directă (job shadowing), s-au învățat noi metode de predare / consiliere privind incluziunea și mediul multicultural, tehnici de formare a echipei de lucru (jocul lego sau yo-yo; The 5 C-s 3C- conexiune,context, conținut, craft sau meșteșug,commitment; votul cu piciorul) jocuri de rol, experiențe structurate de învățare (metoda colaj, portrete); adoptarea unei noi viziuni prin proiectare în viitor. 

     Au avut loc exerciții de energizare pentru ridicarea tonusului dar și momente de relaxare pentru conțientizarea momentului și a locului- ancorarea în starea resursă (ex. Road map - realizarea unei hărți personale a traseului în viață până în momentul actual).

     Participanții la curs au fost împărțiți pe echipe și astfel au colaborat pentru realizarea unor design-uri de curriculum, care ar putea fi adoptate în sistemul de învățământ din România. 


      Cursul s-a încheiat vineri, 06 decembrie 2019 la ora 14 , printr-un moment deosebit: fiecare a marcat momentul pe care l-a considerat cel mai relevant în formarea sa în urma acestui curs prin aprinderea unei lumânări cu led și poziționarea ei pe o coală imensă de hârtie.


    Există oameni care produc schimbarea. Și dacă încurajăm mai mulți oameni, creăm o mișcare. Și dacă mișcarea va fi destul de puternică, obținem o comunitate în care fiecare este valorificat pentru ceea ce poate cu adevărat.


   Prezentarea în imagini a activităților desfășurate în cadrul cursului „Teacher as a change agent ” o regăsiți în ACEST MATERIAL .

                ” Working together for a greencompetitive and inclusive Europe.”


NOUTĂȚI

 

31.03.2023 - În secțiunea Resurse/Transparență a fost postată lista veniturilor CJRAE Neamț plătite din fonduri publice


28.02.2023 - În secțiunea Anunțuri/Carieră a fost publicat rezultatul concursului organizat pentru ocuparea funcției mediator școlar DEB/M


21.02.2023 - În secțiunea Anunțuri/Carieră au fost publicate condițiile specifice de ocupare a posturilor didactice vacante din unitatea noastră


16.02.2023 - În secțiunea Anunțuri/Carieră a fost publicat un anunț privind rezultatul probei scrise la concursul organizat în vederea ocupării funcției vacante, pe perioadă nedeterminată, de mediator școlar DEB/M


16.02.2023 - În secțiunea Anunțuri/Carieră a fost publicat un anunț privind selecția dosarelor de înscriere la concursul organizat în vederea ocupării funcției vacante, pe perioadă nedeterminată, de mediator școlar DEB/M30.01.2023 - În secțiunea Anunțuri/Carieră a fost publicat un anunț privind organizarea unui concurs pentru ocuparea posturilor vacante administrator financiar (contabil șef) și mediator școlar, perioadă nedeterminată28.09.2022 - În secțiunea Resurse/Transparență a fost postată lista veniturilor CJRAE Neamț plătite din fonduri publice 


20.07.2022 -

În secțiunea Anunțuri/Carieră a fost publicat un anunț privind  organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post didactic de profesor consilier școlar, pe perioadă determinată31.03.2022 - În secțiunea Resurse/Transparență a fost postată lista veniturilor CJRAE Neamț plătite din fonduri publice


28.03.2022 - În secțiunea Anunțuri au fost postate informații privind evaluarea dezvoltării preșcolarilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 01 septembrie – 31 decembrie 2022


02.11.2021 - În secțiunea Anunțuri a fost postată Consultarea de piață din cadrul Proiectului "Calitate și incluziune prin educație"


01.11.2021 - În secțiunea Anunțuri a fost postată Situația vaccinării personalului contractual din CJRAE Neamț 


31.03.2021 - În secțiunea Anunțuri a fost postată lista veniturilor CJRAE Neamț plătite din fonduri publice


31.03.2021 - În secțiunea Anunțuri a fost postat Ordinul privind modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și cercetării privind structura anului școlar 2020-2021


18.03.2021 - În secțiunea Anunturi a fost postat Ordinul privind aprobarea Metodologiei de Înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2021-2022 și Calendarul înscrierii, Lista centrelor de evaluare a dezvoltării și un Model de Solicitare nivel de dezvoltare pentru înscrierea în Clasa Pregătitoare


03.03.2021 - În secțiunea Anunturi a fost postată broșura proiectului Inspirație și Pasiune


  07.01.2021 - În secțiunea Anunturi au fost postate informații referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19


21.12.2020 - În secțiunea Anunturi/ Cariera au fost postat anuntul de vacantare a postului de Informatician I, începand cu data de 01.01.2021.


24.11.2020 - În secțiunea Anunturi/ Cariera au fost postat rezultatul final la concursul de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției vacante de administrator financiar I/S (contabil șef) 


 24.11.2020 - În secțiunea Anunturi/ Cariera au fost postate rezultatele probei interviu la concursul de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției vacante de administrator financiar I/S (contabil șef) 


23.11.2020 - În secțiunea Anunturi/ Cariera au fost postate rezultatele probei scrise la concursul de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției vacante de administrator financiar I/S (contabil șef)


23.11.2020 - În secțiunea Anunturi/ Cariera au fost postat baremul de corectare proba scrisa la concursul de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției vacante de administrator financiar I/S (contabil șef)